activiteiten

“ Op ruimteschip de aarde zijn er geen passagiers alleen bemanning. We zijn in een tijd aanbeland dat de activiteiten van elk individu effect heeft op ieder ander.. ”

Meewerkdagen

Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdagochtend wordt er vanaf 9 uur door een enthousiaste groep vrijwilligers gewerkt in de tuin en het bos. We planten, onderhouden, oogsten en doen diverse klussen om het voedselbos te ondersteunen. Kom gerust een keer langs om te kijken of het wat voor jou is.

Oogstfeest

Vanaf het eerste jaar in 2021 zijn we gestart met het houden van een oogstfeest eind Augustus / begin September. Heerlijk eten en genieten van elkaar en van gerechten gemaakt door top koks met ingrediënten uit ons Voedselbos. We gaan dit succesvolle evenement jaarlijks herhalen.

“ Een heerlijke dag in stilte. ”

Kom je ook genieten van een heerlijke dag in stilte op Voedselbos Ermelo? Samenzijn in stilte op deze mooie plek waar mens, dier en natuur samen mogen floreren. Het nodigt uit om te ontspannen, te landen in jezelf, in het nu te zijn en om de verbinding met jezelf en alles om je heen dieper te kunnen ervaren.

Breng een dag door in stilte, zonder afleiding van je telefoon en sociale interacties. Kom tot rust met yoga, (wandel-) meditatie, tijd voor jezelf, je handen in de aarde en een lunch met vers geoogste ingrediënten uit het voedselbos.

 

Aanmelden en meer info

“ Breng 20 minuten per dag door in de natuur, tenzij je het heel druk hebt dan minimaal een uur. ”

Ontmoeten op een bijzondere plek

Onvergetelijk, origineel, inspirerend. Wanneer je op deze locatie neerstrijkt ontkom je er niet aan. Hier kom je tot de kern. Weldadig stilte, geuren, kleuren en prachtige vergezichten dragen bij aan het effectief werken met grenzeloze mogelijkheden. Verzorging van koffie/thee en/of lunch en rondleiding is mogelijk.

Oogstgenoot worden

Je kan lid worden van Voedselbos Ermelo. De lidmaatschaps kosten zijn vrijblijvend. Vanaf een donatie van 30 euro per maand deel je bijna wekelijks mee in de oogst. Daarnaast kun je andere leden ontmoeten op de app of op het land. Naast de activiteiten op het land bouwen we met elkaar aan een mooie toekomst.

Workshops en inspiratie sessies

De dome en het voedselbos zelf zijn heerlijke plekken om workshops te geven. Van voedselbos cursussen, tot een paardebloemen workshop. Van alles is mogelijk. We organiseren geregeld lezingen en workshops voor onze donateurs.

Herstellen van burnout

Bij ons voedselbos werken mensen die vrijwillig enkele uren of dagen in de week hun handen in het zand steken. Ze zien al heel snel verbeteringen in hun mentale gezondheid. Samen zonder druk, verplichtingen heerlijk buiten bezig zijn. Kom je ook genieten van de natuur?

“ Gisteren was ik slim en wilde ik de wereld veranderen. Vandaag ben ik wijs en verander ik mezelf. ”

Educatie

Voedselbos Ermelo biedt volop mogelijkheden voor buitenlessen in de natuur. Leerlingen van het primair onderwijs maken kennis met het voedselbos, de planten en de dieren. Ze mogen het bos zelf ontdekken d.m.v. korte doe en ontdekkings opdrachtenen. Natuurlijk gaan ze proeven van het bos.

Stage lopen

In het voedselbos is er heel het jaar door werk. Wil je zelf een voedselbos starten of miisschien past het in jouw opleidingstraject om ervaring op te doen en mee te draaien in een actief voedselbos? We ontvingen al studenten uit verschillende opleidingen. Tuin- en landschapsarchitectuur, groenmanagement, permacultuur, sociale hogeschool, onderwijsopleiding,…

Waar kun je ons vinden

Rij het zandpad op naar Nijkerkerweg 34 te Ermelo. Hou rechts aan voor het huis tot aan het voedselbos.

Neem contact op

Word Oogstgenoot

Doneer 30 euro per maand en deel mee met de oogst.

Help ons de kwaliteit van ons eten verbeteren en de aarde herstellen.

Ontvang heerlijk eten direct van het bos naar het bord.