Oogstfeest en film
25 augustus 2023

Kom voedselbos Ermelo bezoeken, genieten van heerlijk eten en bewonder de film Onder het maaiveld

De film

Bij de schuur van de buren van het voedselbos komen de filmmakers van de film “Onder het maaiveld” vertellen over de film. Ze laten ze een junior versie in de middag en de normale vertoning in de avond zien. Kies zelf waar je bij wil zijn en neem je eigen stoel mee. We verzamelen bij het voedselbos. Er zijn geen kosten aan het bezoeken van de film verbonden.

Het oogstfeest

Heerlijk eten en genieten van elkaar en van gerechten gemaakt door andere oogstgenoten. Ben je geen deelnemer van het voedselbos, dan ben je ook welkom. Neem dan ook iets lekkers mee om te delen. Zorg aub voor je eigen drinken, bord, mok, bestek en stoel.

 

Om 15:00 is een presentatie en 19:00 start een korte rondleiding die ook voor iedereen vrij toegankelijk is.

Programma 25 augustus

15:00 – 15:30
Presentatie: Circulair Voedselbos

In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Afval is de nieuwe grondstof. Marco zal uitleggen hoe deze duurzame economie voor de toekomst vorm krijgt in het voedselbos en een paar voorbeelden laten zien.

16:00 – 17:00
Junior film: Onder het maaiveld

De makers van de film “De nieuwe wildernis” zijn speciaal naar ons voedselbos gekomen om daar zelf te filmen en om hun nieuwe film “Onder het maaiveld” te vertonen. Deze versie geeft iets meer uitleg en is iets korter ongeveer 60 minuten.

17:00 – 19:00
Potluck Oogstfeest

Oogstgenoten maken lekkere gerechten klaar. Iedereen is van harte welkom. Neem zelf je eigen drinken en een hapje mee om te delen. Ben je geen oogstgenoot dan ben je ook van harte welkom. Neem ook iets eten mee om te delen. Denk aan je eigen bord, mok, bestek en stoel.

19:00 – 19:30
Rondleiding: Ontwikkelingen voedselbos

Marco zal kort uitleggen waarom er gekozen is voor een voedselbos met moestuin en welke andere permacultuur en natuurlijk boeren principes zijn gebruikt. Daarnaast een korte tour langs de verschillende lagen van het voedselbos en de elementen die we hebben toegevoegd in de laatste jaren.

19:45 – 21:30
Film onder het maaiveld

We zijn vereerd dat de makers van de film iets komen vertellen over de film en zelf ook enkele beelden schieten over ons initiatief. Ze hebben professionele apparatuur meegenomen om de film kosteloos aan ons te laten zien.

Extra informatie

Locatie: Rij het zandpad op naar Nijkerkerweg 34 te Ermelo. Hou rechts aan voor het huis tot aan het voedselbos.

Meenemen: Denk je aan je eigen bord, mok, bestek, drinken, hapje om te delen en een stoel. Tot snel.

De Boerenbios: Decade of Action en M&N Media Group presenteren ‘De Boerenbios’! Een initiatief van de makers van de film ‘Onder het Maaiveld’, waarbij ze samenwerken met pionierende regeneratieve boeren over het belang van een gezonde, vitale bodem en de landbouwtransitie. In 1 jaar tijd wordt de film door het hele land op 20 locaties vertoond waarbij de ervaringen worden gedeeld via Linkedin

Aanmelden gewenst