Vrijdagmiddag activiteiten 2024

“ Vrijdag middag om 16:00 is het tijd voor ontspanning, inspiratie en vertier. Kom genieten bij het kampvuur. Neem je eigen hapjes en drankjes mee voor de borrel 🙂 ”

28 juni (afgelast)

Helaas geen kampvuur vandaag.

5 juli Terrein beheren met schapen

Jeroen Schapenherder Inspirerend verhaal over de rol van gedomesticeerde dieren. Herder Jeroen heeft een unieke denkwijze en kenmerkt zich als herder met een missie.

12 juli Kids proof! Het leven in en om het water in de poel

Marcel van den Berg Lector – Aeres Hogeschool Almere en Adviseur bij rijkswaterstaat Samen met Marcel gaan we het leven in en rond de poel onderzoeken wat groeit, bloeit en zwemt er zoal in het water.

19 juli De kracht van ons eigen zelfgenezend vermogen is oneindig groot

Net zo groot als dat van de natuur gaat Marcus van den Roovaart Psycholoog, Msc, coach & trainer ons vertellen. Als er toch zoveel ziekte is, betekent dit dat wij het herstel evenredig sterk tegenwerken. Waarmee saboteren wij allemaal onze eigen gezondheid?

26 juli Ontmoeten rondom de stoofpot

Eva en Marco gaan samen met wie wil een lekkere maaltijd maken uit het voedselbos. Neem zelf ook wat lekkers te drinken of te eten mee. Dan maken we er een een gezellige middag van.

12 augustus Bosbaden met Eva

Dompel je onder in de weldaad van het voedselbos met Eva. Neem een Bosbad

19 augustus Klantschalen concert

Ellen laat ons genieten in de klankrijkdom van Tibetaanse klankschalen en gongs. Het is een van de meest relaxerende en harmonische ervaringen die je kunt beleven. We gaan 2 sessies doen, zodat de groepen niet te groot worden.

30 of 31 augustus Oogstfeest

Vanaf het eerste jaar in 2021 zijn we gestart met het houden van een oogstfeest eind Augustus / begin September. Heerlijk eten en genieten van elkaar en van gerechten gemaakt door top koks en door iedereen zelf met ingrediënten uit ons Voedselbos.

6 september Hoe werkt het grootste productie voedselbos van Nederland

Erik haas is de beheerder van Voedselbos Schijndel daarnaast beheerd hij ook andere voedselbossen. Hij heeft veel te vertellen over zijn ervaringen in de voedselbos wereld.

13 september Basis cursus voedselbossen

Irma neemt ons mee over wat een voedselbos is. Hoe je die opzet. Wat je ermee kan bereiken en hoe een voedselbos kan helpen met het verbeteren van biodiversiteit en het produceren van voldoende kwalitatief goed voedsel voor mens en dier.

20 september Workshop: kruidenzalf maken

Suzanne Smit geeft een workshop hoe je zelf geneeskrachtige zalfjes kan maken van kruiden uit het voedselbos.

27 september ontmoeting rond de stoofpot

Eva en Marco gaan samen met wie wil een lekkere maaltijd maken uit het voedselbos. Neem zelf ook wat lekkers te drinken of te eten mee. Dan maken we er een een gezellige middag van.

“ Alle leden en introducees zijn welkom op de vrijdag middag kampvuur sessies. Er is een fooienpot voor een vrijwillige donatie.”

Waar kun je ons vinden

Rij het zandpad op naar Nijkerkerweg 34 te Ermelo. Hou rechts aan voor het huis tot aan het voedselbos.

Neem contact op

Word Oogstgenoot

Doneer 30 euro per maand en deel mee met de oogst.

Help ons de kwaliteit van ons eten verbeteren en de aarde herstellen.

Ontvang heerlijk eten direct van het bos naar het bord.